Sunday, October 12, 2008

Kolmen haasteen kortti

Jälleen yhdistelin tämän viikon haasteita samaan korttiin. Malli on Jehkottaren korttihaasteesta (käänsin sitä vain vähän), Dutch Dare-haasteessa aiheena oli joulukortti ja Cute Card Thursdayn haasteena rusetit ja napit. Lyhyestä virsi kaunis, tällaisen tein:

Again I combined some challenges for one card, this time three in one. The sketch is from Jehkotar Card Challenge (I just flipped it a bit), Christmas theme is for Dutch Dare Challenge and the challenge in Cute Card Thursday is bows and buttons. Here is the car
d:


Ja pitihän tähän tietysti heti käyttää uutta Dutch Dare-haasteesta voittamaani leimaa! Kuten aiemmin sanoin, tällä on helppo leimata, mutta väritys onkin sitten kokonaan toinen juttu, etenkin kun valitsin näin siniset paperit korttiin. Mikään mitä väritin ei ollut lähelläkään kortin muuta värimaailmaa ja olisi vain pilannut kortin. Itsepäisyyttäni en tietenkään halunnut vaihtaa papereita kun tykkäsin näistä niin paljon ja tämän väristen kanssa olisi käynyt vain sinisävyinen leimakuva ja enhän minä kaikkia vaatteita voinut värittää siniseksi, etenkään kun mikään sinisen sävyistä ei tuntunut olevan se oikea, puhumattakaan, että sävyjä olisi pitänyt olla useampi! Onneksi tällä kertaa oli järkeä mukana sen verran, että pysähdyin miettimään muita vaihtoehtoja. Jossain vaiheessa kävi mielessä, että jätän kuvan pois kokonaan ja olisin korvannut sen noilla kuvassa nytkin olevilla lumihiutalenapeilla. Sitten keksin, että leimaan kuvan tummansinisellä enkä väritä ollenkaan ja sehän vihdoista viimein sopi korttiin. Lisäsin vain hiukan kimalletta. Lumihiutalepaperi ei varsinaisesti ole paperia vaan lähempänä jotain organzaa, ei purkaudu kuitenkaan, jotain paperin ja kankaan välimaastosta siis. Sitä hankin palan pikavisiitilläni askartelukauppaan Amsterdamissa, siitä kertomus täällä.

Of course I just had to use the stamp I won from Dutch Dare Challenge! As I said earlier, it was easy to stamp with but the colouring was completely another matter, especially when I chose these blue papers for the card. Anything that I tried didn't come even close to the colours of the papers and would have just ruined the card. Just for being stubborn I didn't want to change them since I like them very much. And with these colours only suitable image would have been blueish and I couldn't colour all the clothes blue, especially when none of my blue colours seemed to be just the right one, not to mention that there should have been more than one shade of blue! Luckily this time I was smart enough to think other options too. At one point I even considered even leaving out the whole image and just replace it with the snow flake buttons that are in the card now as well. Then I had the idea of stamping the image with dark blue and not colouring it at all and that finally suited on the card. I just added some glitter on it. The snow flake paper isn't really a paper, closer to organza or such, something between paper and fabric I guess. I bought a piece of it on my quick visit in a crafting store in Amsterdam.

8 comments:

Ritva said...

Sopiikin oikein hyvin noin pelkistettynä, koska tausta on noin kaunis ja "voimallinen" - hyvä kokonaisuus!

Karin said...

Hi Elina,

great to see you already used the stamp.
Love your card even without colouring the stamp.
thanks for joining the Dutch Dare Challenge.

xoxo karin

sari said...

ihanan talvinen kortti!!

RubyMay said...

Lovely card x

Andrea, said...

Great card, I love the image. Thanks for joining in the CCT challenge

hannele said...

Voi mikä ihana talvitunnelma tässä kortissa!

tiina38 said...

Tosi kaunis kortti, ihanan värinen. kiitti ku osallistuit!

Tiina

Firefly said...

No voih, mun piti kysyä mistä löysit noin ihanaa taustapaperia, mutta en ehkä lähdekään hakemaan sitä Amsterdamista :D Tässä on pikkasen joulukortti-ideat hakusessa, tai ongelma on ehkä enemmänkin se että ideoita on liikaa!