Sunday, April 20, 2008

Ja lisää kortteja

Sain eilen tehtyä opinnäytetyötä sen verran, että päätin palkita ensin itseni lasillisella viiniä elokuvaa katsoessa ja annoin luvan itselleni askarrella muutaman kortin tänään. Lisäksi päätin osallistua ensimmäiseen decoon, ei pitäisi tuottaa suuria vaikeuksia kun aiheen saa valita itse kissasta, koirasta, chinsillasta, Aku Ankasta, enkeleistä ja Narniasta, jostain niistä keksin varmasti jotain. :) Ja sitten niitä kortteja:

Tämä kortti lähtee toiselle postcrossaajalle, hänen toiveenaan oli musiikkiaiheinen kortti:


Kortissa ei oikeastaan ole mitään erikoista, nuottiavaimen piirsin itse (mallia tosin piti katsoa, että meni oikein) ja väritin vesipuuväreillä.

Päätin olla ajoissa ja askartelin äitienpäiväkortteja, kukkia, kukkia, lisää kukkia:


Ensimmäinen kortti lähtee mummulle tai saatanpa jopa itse toimittaa perille. :) Pitäisiköhän noiden kukkien keskustaan laittaa jotain ja jos niin mitä?

Tämä kortti lähtee poikakaverin äidille, hän myös itse valitsi tuon 3d-kuvan ja minä valitsin sitten kuvaan sopivan nuottipaperin. Se näyttääkin nyt olevan ahkerassa käytössä... Kukkaset on Taavalta.



Tämä kortti puolestaan on äidilleni ja siinä on käytetty saman paketin kukkia kuin edellisessäkin kortissa. Näiden kukkien keskustoihin minulla on ideoita vielä vähemmän kuin mummulle olevan kortin kukkasiin. Äitini pitää hempeistä väreistä (toisin kuin minä...) joten tässäpä niitä onkin sitten yllin kyllin.

Kokeilin ensi kertaa värittää vesipuuväreillä niin, että otin väriä kynästä suoraan pensseliin ja sillä värittelin, onnistui kohtuullisesti mielestäni. Sillä tavoin saa hyvin korostettua ja varjostettua, paremmin kuin jos värittää kynillä ensin paperille ja sitten levittää värin pensselillä, se kun tahtoo levitä paperilla välillä liiankin hyvin ja korostuksista ei ole tietoakaan. Vähän hankaluuksia tuotti se, että minulla ei ole tuohon tarkoitukseen kunnollista pensseliä. Vaikka omistan hyvän vesiväripensselin, se alkaa vain harottaa joka suuntaan kun ottaa väriä kynästä. Katsotaan miten homma toimii jahka saan vesisäiliöpensselit Finnstamperilta. En oikein tiedä miten värittäisin kuvia, näillä kynillä kuvat ovat vähän liian haljuja ja pelkäänpä, että monien suosimilla Aqua tone-kynillä on sama juttu. Promarkerien väritys taas on makuuni välillä liiankin kirkas ja liian tasainen, tykkään kun kuva näyttää väritetyltä eikä painetulta. Kummasti ne Derwentin Inktense-kynät aina vetää puoleensa Suomalaisessa kirjakaupassa... ja toisaalta niiden kyljessä oleva hintalappu on tähän asti saanut minut palaamaan järkiini.

1 comment:

Anonymous said...

Kokeile kukkien keskelle pieniä nappeja, askartelu"pompuloita",helmiä,kohokuviointinestettä, vielä pienempää kukkaa, rusettia...T.SAY5